• Let op: Dit is het archief van het Provider Forum. De berichten die je hier ziet zijn gedateerd en er kan niet meer op worden gereageerd.

Aansluiting Chello in STUDENTENHUIS

F

FRANK

Beste Allemaal,

Een aantal weken geleden meldde ik mij aan voor chello.De monteur kwam langs maar merkte dat de TV-kabel niet op mijn naam stond en dat er spraken was van een studentenhuis (niemand hoofdhuurder). Hij zei dat hij hier geen kabelinternet mocht aansluiten omdat er dan een kans bestond op aftappen naar meerdere computers.

Weet iemand een oplossing om toch chello klant te kunnen worden met een studentenhuis???? BVD

Frank
 
;D :o ;D , lastig..
dit is n.l. meer een boekhoud/automatiseer kwestie.

Jullie huidige tv aansluiting , zal waarschijnlijk een standaard abbo zijn . Die zit waarschijnlijk verwerkt in je electriciteitsrekening.

Ga je standaard abbonnement veranderen bij een upc center , op jou naam natuurlijk. Je kan nl bij een studentenhuis een hoofdhuurder van de upc-abbonementen aanwijzen.
Dan verloopen de coax capitalen (abbonomentsgeld) via je eigen rekening (of acceptgiro ) maar op jou naam .

Dus , een voorbeeld , je neemt een extra tv-pakket met chello , je utp kabel van kabelmodem naar computer laat je natuurlijk wel direct naar je kamer lopen. Die kabelmodem staat altijd aan , dus daar hoef je ook niet echt bij te zijn. Verder kom je met de standaard chello aansluiting niet verder dan 2 lekker draaiende computers. Knoop je er meer heavy users aan , dan zakt je hele bandbreedte weg.

Kijk es wat een kleine zakelijke gebruiker betaald bij chello , deel dat door het aantal gebruikers in je huis !
 
Vertel de monteur dat je de enige normaal denkende mens bent in jouw huis en dat je door een Crash van de vorige avond je systeem moet herinstalleren en dat je het modem en de aansluiting zelf wel maakt.

Als dit niet help.

Vraag een verbinding aan op het Adress van je ouders. Neem het modem mee naar je huidige adress. Er is dan niets aan de hand daar het modem contact zoekt en niet weet waar hij is. Je modem krijgt een DNS/IP en als je een Server plaatst waar niet TE VEEL Down/Up-load verkeer ontstaat dan komen er geen klachten en Chello maakt het niets uit, als de betaling maar voldaan wordt

Succes,

Ps
Speel een beetje met de monteur hij werkt ook maar in opdracht van Chello en moet zich houden aan opdracht
 
Hmmm.. je ouders moeten dan wel in dezelfde wijk wonen als waar jij woont, modems worden nl. aangemeldt bij een bepaalde wijkcentrale (iedere wijk heeft zun eigen wijkcentrale), daar wordt het kabelmodem op ingesteld zodat ie niet buiten de wijk contact kan lopen zoeken. Dus zodra je het modem naar een andere plaats brengt, werkt het dus niet.
 
Blue-Leader zei:
Vraag een verbinding aan op het Adress van je ouders. Neem het modem mee naar je huidige adress. Er is dan niets aan de hand daar het modem contact zoekt en niet weet waar hij is. Je modem krijgt een DNS/IP en als je een Server plaatst waar niet TE VEEL Down/Up-load verkeer ontstaat dan komen er geen klachten en Chello maakt het niets uit, als de betaling maar voldaan wordt
oh ja
dan moet je in het studenten huis wel een terugloop signaal krijgen


Jos
 
Je moet het Chello abo aanvragen op naam van de huiseigenaar. Dus neem contact op met je huisjesmelker en laat hem Chello bestellen.
Spreek vervolgens met hem iets af over de betaling. UPC heeft dan geen poot om op te staan. Doen ze het wel dan kun je beroepen op discriminatie. Maar dit hebben jullie niet van mij...
 
:-X je moet dan omdat je geen eigen kabel aansluiting hebt een eigen kabel aansluiting opvragen of je vraagt verplaatsing van de kabel aan en laat je hem binnen komen in jou (mijn optie)kamer kijk de eerste die internet aanvraagd in het studenthuis kan over het algemeen wel kabel aanvragen de gene die daarna een aansluiting zou willen hebben heeft dan een probleem
en je moet het treffen er zijn monteurs die het wel doen en die niet dus je kan het nog een keer aanvragen leg anders de utp zelf al (de aansluiting verplaatsen is voor je eigen rekening of huisbaas )

succes
 
Sinds wanneer bepaalt een monteur of jij recht hebt op kabel. Zo wordt het wel erg subjectief. De monteur kwam bij mij binnen en zijn mond :o viel open :D. Hij was alleen mar oprecht geinsteresseerd en vermeldde netjes dat het niet mag... maar ja...

Ik zit zelf in de IT en als een klant vraag om ergens software te installeren ga ik toch ook niet om de licentie vragen. Ben toch de BSA niet ?
 
Terug
Bovenaan