• Let op: Dit is het archief van het Provider Forum. De berichten die je hier ziet zijn gedateerd en er kan niet meer op worden gereageerd.

Aansluiten ziggo modem op cai doos

Status
Niet open voor verdere reacties.
N

naze1975

Ik krijg binnenkort Ziggo internet, maar ik heb even een vraag over het aansluiten van de modem.

In mijn huis is er 1 rijgdoos, GEBU15, waar de grondkabel binnen komt, en vandaar gaat er een kabel naar nog 2 rijgdozen, ook beide GEBU15, dit zijn de twee dozen waar uiteindelijk de ontvangers op moeten komen. De eerste doos blijft dus eigenlijk ongebruikt. Nu lees ik in de handleidingen dat de 1e rijgdoos vervangen moet worden voor een einddoos.
Met de bijgeleverde versterker zou je de andere tv's weer kunnen aansluiten, maar in mijn geval gaat er maar 1 kabel weg voor beide tv en zou dus de radio aansluitingen komen te vervallen.
Ik had ook ergens op het forum gelezen dat splitter door de monteur op de eerste rijgdoos, via de tv aansluiting, was aangesloten op de bijgeleverde einddoos, dus eigenlijk een sterverbinding. Werkt dit goed, of moet ik de hele boel vervangen, waardoor alles opnieuw bekabelen moet worden, wat uiteraard niet de voorkeur heeft.
Of bestaat er een splitter die als rijgdoos fungeert.

Alvast bedankt voor de reactie's

Groet Robert

ps hier onder staat het schema ter verduidelijking

https://postimg.org/image/6m3h0oae5/
 
Voor de eerste GEDU15 moet een z.g AOP (abbonee overname punt worden geinstalleerd). Die krijg je van Ziggo. Op het AOP wordt een twistlock verdeler gezet (krijg je ook van Ziggo). Die verdeelt het signaal in het signaal voor het modem en TV. De TV uitgang wordt dan verbonden met je 1e gedu15.

Of je dan nog voldoende signaal voor je rijgdozen hebt is de vraag. Als dat niet zo is, moet je er een versterker tussen zetten (tussen de twistlock splitter en de 1e gedu15). Die krijg je niet van Ziggo.
 
Maar als je de uitgaande kabel op de tv aansluiting zet, dan gaat het radio signaal toch verloren, dat is in het filter al naar de radio aansluiting gezet.
 
Op de twistlock kun je de uitgangen instellen op radio, tv en data alle drie apart of radio en tv gecombineerd (via de tv uitgang) en data apart,
zodat (bv. in jou geval) het complete rtv signaal over één kabel verder verdeeld/getransporteerd kan worden.
Dit is schakelbaar dmv. een schakelaartje achterop.
 
ach lezen is ook een vak, ik dacht dat het schakelaartje er voor was om de radio en tv uitgangen uit te schakelen, maar als je daar weer even over verder gaat denken, slaat dat weer nergens op.

Bedank voor de reacties

Als er verder nog vragen en/of problemen zijn, meld ik mij weer.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan