• Let op: Dit is het archief van het Provider Forum. De berichten die je hier ziet zijn gedateerd en er kan niet meer op worden gereageerd.

Aanschaf Cisco8485DVB

Status
Niet open voor verdere reacties.

fuchs

Forum Gebruiker
Berichten
43
Internet
  1. Ziggo
Digitale TV
  1. Ziggo
Ik heb momenteel de Philips DVDR3300H in gebruik in combinatie met een Philips HD TV.Deze heeft altijd naar behoren gewerkt.
Daar de Philips geen HD-recorder is laat het beeld te wensen over.
Nu wil ik overgaan op de Cisco8485DVB daar deze een grotere capaciteit heeft dan de Philips[360gb i.p.v. 160gb] en HD beeldweergave geeft.
Deze is o.a. op marktplaats te koop voor 75-200euro[nieuw]
Echter twijfel ik n.a.v. de discussies op dit forum over de goede werking.
Is mijn twijfel terecht en is er een beter alternatief?
Ik wil hem gebruiken om programma's op te nemen/weer te geven in Hd kwaliteit in combinatie met de Philips 5605H en CI+Neotion.
 
advies

Beste fuchs,

Ik zelf heb ook begin dit jaar moeten kijken om over te stappen naar een HD beeld. Ik gebruikte nog de standaard decoder (SD). Ik zelf ben gegaan naar de Samsung SMT-C7140 . Ik ben gewoon naar een Mediamarkt gegaan en heb gecheckt welke decoder PVR het beste beeld geeft. In de winkel was ik meteen overtuigd door de beeldkwaliteit van de Samsung (alle decoders kon men daar vergelijken in de winkel naast elkaar.. dus overzichtelijk) .

Natuurlijk blijft beeld iets wat persoonlijk is , dus mijn advies is om dit zelf te checken in de winkel. Ik kan wel zeggen dat iedereen zich verbaast over mijn beeld.

Mijn configuratie:

Hirshmann Antennekabel---> Samsung SMT-C7140 ---> Samsung 40ES7000.

Ik raad niet aan om een decoder/PVR te gebruiken in combinatie met een Ci+ Neotion. Dit aangezien de Smartcard van Ziggo in de decoder PVR gaat en de Ci+ dus overbodig maakt.

Succes .
 
Een andere mening

Ik raad niet aan om een decoder/PVR te gebruiken in combinatie met een Ci+ Neotion. Dit aangezien de Smartcard van Ziggo in de decoder PVR gaat en de Ci+ dus overbodig maakt.

Ik gebruik juist wel PVR met HDD (in mijn geval Cisco8485) én CI+ module en dat zal ik iedereen aanraden! Elke TV heeft maar 1 tuner, dus jij kan alleen opnemen wat je kijkt. Nu kan ik op Cisco iets opnemen, met timeshift opnemen terwijl ik met CI+ iets totaal anders kijk! Ik heb gewoon 2 Smartcards. Je kan van Ziggo 3 via web bestellen en eventueel via klantenservice nog 2 erbij. Zonder CI+ mis je ook nog heel veel van functionaliteit van je TV. Zonde!

Ik moet bij zeggen dat CI+ levert een betere beeld dan Cisco. CI+ gebruikt natuurlijk TV eigen tuner en die is van Samsung.

Met Cisco heb ik gelukkig geen noemingswaardige problemen gehad. Er zijn ook mensen die veel problemen met Samsung decoders hebben en andere ook weer niet. Ik kwam tot conclusie dat je het moet treffen: met iedere decoder kan je wel/geen problemen hebben.
 
Bovendien heeft de Cisco een erg slechte teletekst-voorziening, idaarom gebruik ik ook een CI+ module + smartcard naast de Cisco.
 
toevoeging

In de Samsung zitten 2 tuners, dus ik kan iets opnemen en dan ook een ander kanaal kijken. Hiervoor heb ik echt geen Ci+ voor nodig....
 
Is mijn twijfel terecht en is er een beter alternatief?

Naar mijn mening is er inderdaad een beter alternatief.
Als het je niet te doen is om itv en gezien de vele klachten hier op het forum over de cisco's, dan is de humax ihdr5050c de beste keuze.
Deze heeft zich bewezen de meest stabiele HD pvr tot nu toe te zijn.
Voordelen t.o.v. de cisco's zijn, 2 programma's tegelijkertijd opnemen en als je geluk hebt een derde kijken of 1 programma opnemen
en een tweede live kijken of met met timeshift kijken.
 
Cisco8485DVB

Kennelijk is er geen DVD recorder die HD opname/weergave mogelijkheid heeft. Daarmee is tevens de mogelijkheid om opnames op dvd te zetten [wat ik vaak doe, concerten etc] verdwenen. Dan is de Humax toch het beste alternatief, met name de iHDR-5200 daar deze 500gb is. Daarnaast kan ik mijn oude Philips DVD recorder blijven gebruiken om alsnog analoge opnames op DVD te zetten.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan