• Let op: Dit is het archief van het Provider Forum. De berichten die je hier ziet zijn gedateerd en er kan niet meer op worden gereageerd.

aanmelden provision

P

post

beste forummers,

Na elke worstelingen, heb ik de volgende vraag, zodra ik mijn pc direkt op de modem aansluit, krijg ik een ip van chello wat begint met 10.x.x.x. Uiteraard betekent dit dat je jezelf moet aanmelden bij Proivision. Hier begint het, wat ik ook intik qua adres of ip om op deze pagina te komen, om mij zo gezegd "aan te melden"mislukken, wat ik ook probeer ( en als netwerkbeheerder ken je wat truukjes). Via mijn router heb ik wel internet, maar vermoeden rijst dat deze aan het einde van het latijn is vandaar mijn pogingen om direkt te kunnen internetten voor wat test, wie o wie, heeft er idee of oplossing voor dit "probleempje"
 
Wat gebeurt er eigenlijk wel?
Wat doe je precies, wat voor meldingen/schermen krijg je ?

Misschien is de provisioning down?
Vergeet niet eerst je router lease vrij te geven....
 
Misschien ivm mac-adres filter wat chellie op z'n modems toepast.(doen overigens alleen coax isp's).

Ik bedoel, misschien heb je de router default wan mac-adres opgegeven bij chello(zoals het hoort).
En als je dan met compu ethernetkaart op modem gaat zitten , heb je dus ander mac-adres op modem, dus geen toegang...

Dit kwam zo snel in me op als ex coax www gebruiker.
 
Even een kleine aanvulling op mijn bericht, dat provision te bereiken is, dit is simpel weg getest. Zodra ik mij direkt verbind en naar provision wil gaan, kan de pagina niet worden weergegeven. En even wat onthullingen, ik heb onder ander met 10 en 100 (half) duplex geprobeerd, nieuwe installaties, herstarten van alle apparaten, simpelweg, via router kan ik alles, direkt kan ik niks meer. En ik weet dat je je mac adres door middel van de provision pagina kan veranderen, maar ja :( dat is het nou net hooe kom ik daar op, denk dat er niets anders op zit als de hd te bellen :'(
 
Hoe lang heb je je modem uitgeschakeld laten staan? Dat moet wel een minuut zijn.

succes
 
Waarom cloon je niet het macadres van je router op je eigen adapter in je pc?
 
Terug
Bovenaan