• Let op: Dit is het archief van het Provider Forum. De berichten die je hier ziet zijn gedateerd en er kan niet meer op worden gereageerd.

8 poorts of 4?

  • Onderwerp starter sanderb2001
  • Startdatum
S

sanderb2001

hmm

ik zit met de volgende vraag ik wil internet delen met mijn huisgenotes maar in totaal moeten er 7 computers aan nou d8 ik steeds aan een 8 poorts router maar mijn lokale compboer heeft die niet en zegt vol vertrouwen dat een hub d`r achter plakken niet uit maakt ik zelf dacht dus dat dan alle comps op die hub inprincipe trager i-net hadden omdat die met z`n allen op 1 poort van de router zitten klop deze benadering nou of heeft de compboer gelijk en maakt het geen hol uit??

b.v.d

sander baas
 
IK zou gewoon ff naar een andere computerboer gaan...

probleem opgelost...
 
voor internet is het geen snelheids verschil, het is waarschijnlijk alleen duurder, en een extra apparaat wat stroom slurpt en kapot kan gaan.
 
Gezien een 8 poort duurder is dan een 4 poort, kun je over wegen om een oude Pc te installeren als "Softwarematige Router" dit is goedkoper en later uitbreidbaar..........

Als je (oude(PC) meerdere sloten heeft om Nic's (Pci/Isa) netwerkkaarten te-installeren dan staat iedere NIC toe om een Hub aan te-sluiten (X-bindingen) en kan je totaal 255 aansluitingen creeren, binnen een willekeurig IP-adress bv. 192.168.0.0 tot 192.168.0.255 of 192.168.1.0.0 to 192.168.1.255 ect. Mids een Ip-Range niet in gebruik is bij een andere gelicencieerde/Domein/Provider

m.a.w. heeft jouw (oude) PC 4 ISA/PCI sloten, dan kun je 1 Nic aansluiten op bv. Chello en de 3 vrije sloten op 3 Client's , dus als op iedere NIC een Hub (met 4 poorten) aangesloten is, heb je 12 aansluitingen. DE Sever heeft altijd (ETH0) de eerste Kaart nodig en (ETH1, ETH2,ETH3, ect) voor de Clients nodig

Experimenteer eerst met oude (kijk eens op zolder of bij vienden)spullen en overweeg dan om een router cq Hubs aan te-schaffen, het kan de kosten aanzienlijk verlagen

Succes,

Chris
 
En hoeveel goedkoper is deze oplossing dan? Met een router kun je alles doen wat je wilt. En zo'n server moet je altijd aan hebben staan. Deze maakt lawaai (aangezien hij lang aanstaat is koeling belangrijk), en kost stroom. En daar komt dan nog bij dat zo'n ding eerder kapot gaat als een hardware-router. Ik heb altijd een linux server (slackware) gebruikt als router/gateway maar nu heb ik gewoon een routertje van sitecom die prima werkt. En web/ftp/server kun je altijd poorten forwarden. Het is natuurlijk veel stoerden om een servertje te hebben draaien maar voor thuisgebruik vind ik 't hardware routertje een perfecte oplossing, en vooral nu ze zo goedkoop zijn.

Om trouwens niet off topic te gaan, ben ik het met voorgaand bericht eens dat het niks uitmaakt of je een hub op 1 poort aanlsuit. Want internet is maar een fractie van een 200mbit hub/switch. En als je een switch koopt zul je er niks van merken. Want zo'n switch vertraagt de boel niet. Ik heb sitecom router met ingebouwde switch, dus gaat alles 100mbit. Misschien handig is om te weten wat het verschil tussen een hub en een switch is dat een hub de binnenkomende data naar alle poorten kopieert en een switch dit alleen naar een vaak al bekend MAC adres stuurt en dus niet de snelheid van andere poorten beinvloed.

Ik bedoelde natuurlijk 100mbit... ;-) Maar bij 10mbit merk je er ook niks van hoor... Want ik heb er een 10baseT hub hier achter m'n router hangen..
:P

Ik denk dat de goedkoopste optie is: 4poorts router en een 8 poorts hub van 10mbit.. Al zou ik zelf maar gewoon lekker een 8 poorts switch van 100mbit nu kopen want dan kun je lokaal lekker snel bestanden overpompen.

=edit= ik verwijs je maar al te graag naar het editknopje...
nosmile.gif


ok dan ;).. ja, weet ik veel hoe dit werkt ;-)
 
Goedkoper ja, een 4 poorts hub kun je al snel 2de hands aanschaffen en een 8 poort niet.
Netwerkkaartjes zijn de kosten niet. Als de pc als router functioneerd dan kan iedere kaart een 4 poort hub bedienen en dat scheelt wel inkosten.

En een oude pc kan ook nog als printer server dienen en/of mail server

Dusssssss hoezo niet goed genoeg, ik verdien gewoon te weinig
voor de doorsnee computerboer en op deze manier blijft het leuk en een ervaring rijker..................
 
maar zonder server kun je altijd nog een andere computer als printer server draaien
 
Terug
Bovenaan