• Let op: Dit is het archief van het Provider Forum. De berichten die je hier ziet zijn gedateerd en er kan niet meer op worden gereageerd.

4 k TV.

Status
Niet open voor verdere reacties.

janos

Forum Gebruiker
Berichten
632
Internet
  1. Ziggo
Digitale TV
  1. Ziggo
Ben aan een nieuwe TV toe. Ben aan het kijken naar een 4k tv.
Verkoper vertelde dat WK voetbal in 4 k uitgezonden zou worden. Hij wist niet welke providers dit ook werkelijk in 4 k zouden aanbieden aan hun klanten.
Weet iemand hier iets over.

:?::?::?:
 
Leuke verkoop truc.

Maar ga er maar vanuit dat het hier niet (openbaar) te zien is. Niet via de kabel in iedergeval. Hoogstens in een demo ruimte en zeer waarschijnlijk niet live.

Overigens zijn het maar maar maximaal 3 wedstrijden die in 4K opgenomen/geregistreerd worden.

Dus om deze reden moet je zeker geen 4K televisie voor kopen.

Edit: Hmm, misschien ben ik iets te stellig. Maar de NPO kennende gaat dit niet in Nederland gebeuren. Meer info zie hier: https://www.homecinemamagazine.nl/2...ijden-tijdens-wk-voetbal-2014-ook-8k-opnemen/
 
Japanse TV zendt vanaf 2014 uit in Ultra-HD
AMSTERDAM - De Japanse publieke omroep zendt in juli 2014 voor het eerst een programma uit in 4k-resolutie.
Waarschijnlijk is Japan daarmee het eerste land dat een televisieprogramma in ultrahoge resolutie op de buis brengt. 4K-tv's kunnen beelden tonen van 3840 bij 2160 pixels, vier keer zo veel als de full-hd standaard van 1920 bij 1080 pixels.
Volgens Reuters wilde de Japanse overheid eigenlijk pas in 2016 beginnen met uitzenden in 4K, maar is besloten om dat naar voren te schuiven. Zo moet de verkoop van 4K-televisies worden gestimuleerd.
In juli 2014 wordt ook de finale van het WK voetbal in Brazilië uitgezonden. Dat wordt waarschijnlijk het eerste ultra-hd-programma.
8K-resolutie
Onder andere de Japanse fabrikanten Sony, Panasonic en Sharp verkopen al 4K-televisies in Japan. Ook buitenlandse fabrikanten als het Zuid-Koreaanse LG hebben al 4K-tv's op de markt.
Inmiddels wordt in Japan ook gewerkt aan het ontwikkelen van tv's met een 8K-resolutie, die nog weer vier keer zo scherp zijn als 4K-tv's. De eerste uitzending in 8K-resolutie zou inmiddels gepland staan voor 2016.
BRON: NU.nl

Duidelijk niet in Nederland, hier wordt het in HD uitgezonden denk ik.
 
Bedankt voor de reacties, ik zie dat het wel leeft.
Nog maar even wachten , misschien leuke WK aanbiedingen.
 
Je 4k tv moet ook de nieuwste HDMI standaard ondersteunen voor de toekomst. Als je er al zo lang mee gaat doen dat het aanbod en bronapparatuur het gaan ondersteunen. Vooralsnog House of Cards via Netflix. Maar weet niet of dat ook al hier kan.
 
Bedankt voor de reacties, ik zie dat het wel leeft.
Nog maar even wachten , misschien leuke WK aanbiedingen.
Zou ik inderdaad beginnen om een schotel te plaatsen.
Vraag is wat die 4K tv kost. Ook de testen daarvan maar eens lezen. Hoe presteert ie als ie signalen moet gaan opschalen? Hoe groot moet ie minimaal zijn om volop van 4K te kunnen genieten denk daarbij ook aan de kijkafstand.
Verder is het nog een LCD of een OLED? Dat zijn dingen waar je wel aan moet denken voordat je koopt.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan