3COM Router 3C857

  • Onderwerp starter dutchjohn
  • Startdatum
D

dutchjohn

Van een goede kennis hoorde ik dat hij een waarschuwing van Chello heeft ontvangen omdat men 'gezien' had dat hij meer dan 1 computer op een adres gebruikt met internetverbinding. Hij heeft een router (3COM 3C857). Hij gebruikt zijn computer boven en soms zijn laptop beneden. Alles werkt goed, maar Chello waarschuwde hem. Dus moet hij zijn router waarschijnlijk loskoppelen. Weet iemand of hij iets kan veranderen aan de instellingen waardoor Chello dit niet meer kan zien?

Overigens, hij draait onder Windows 2000 Pro en heeft zowel automatisch IP adres verkrijgen als automatisch DNS-server adres vanaf het begin aangevinkt staan. Althans, zo liet hij me weten.

Ik dacht deze 3COM router deze informatie niet prijsgeeft aan de ISP maar dat lijkt dus wel te kunnen. Heeft iemand daar ervaring mee?

Alvast thnx,
John
 

Johnny54

Moderator
Berichten
19.200
Internet
  1. Ziggo
Digitale TV
  1. Ziggo
Chello kan altijd zien dat je een router hebt en/of dat je meerdere computers hebt aangesloten. Als ze aanstaan tenminste.
Dit heeft niets met het merk router oid te maken.

Maar wat mij erg interresseerd:
Heeft hij een emailtje gekregen, of kreeg hij die waarschuwing toen hij de helpdesk belde ivm een probleem.
In het laatste geval kan hij die waarschuwing rustig vergeten.
 
Topicstarter
Topicstarter
D

dutchjohn

Ik heb het hem vanavond gevraagd... hij werd door een afdeling van Chello gebeld. En volgens hem was de waarschuwing heel serieus.

Hij liet me weten eerst een netwerk hub die tussen de 2 computers zat, te gebruiken in combinatie met WinRoute 4.0 software.

Omdat ik ook van plan was om een netwerk via zo'n router te installeren voor 2 computers (maar wist en weet niet hoe omdat ik een leek ben) vond ik zijn relaas interessant. En ik begrijp dat hij veel beter opnieuw zijn internet hub kan installeren omdat die niet wordt 'gezien'.

Bedankt voor je snelle reactie, ik zal hem deze site doorsturen.
 
E

emiledj

Chello kan altijd zien dat je een router hebt en/of dat je meerdere computers hebt aangesloten. Als ze aanstaan tenminste.

Johnny, ik ben het hier niet helemaal mee eens. Ik heb een linux-routertje/firewall en als ik mezelf scan vanaf mijn werk, kan ik mezelf echt niet vinden behalve dan het Chello IP-adres.
Als de helpdesk niet verder komt dan hun eigen adres, hoe kunnen ze dan in vredesnaam zien of ik een LAN gebruik en sterker nog: hoeveel pc's daarin zitten.
 

Johnny54

Moderator
Berichten
19.200
Internet
  1. Ziggo
Digitale TV
  1. Ziggo
Ik ben zelf geen netwerkkenner, maar mensen die er wel wat van af weten, zeggen dat Chello het kan zien.
Hoe Chello het dan doet, weet ik niet. Maar idd niet met een IP scan.
 
Bovenaan