• Let op: Dit is het archief van het Provider Forum. De berichten die je hier ziet zijn gedateerd en er kan niet meer op worden gereageerd.

20mb terwijl 60mb abo (bekabeld!!)

  • Onderwerp starter tucantucan
  • Startdatum
Status
Niet open voor verdere reacties.
T

tucantucan

Hallo Allemaal,

Ik zit inmiddels al een week met het volgende probleem:

Wij hebben een abbo van 60mb bij Ziggo, ik heb hem bekabelt op mijn pc op zolder en met een speedtest kom ik op 20mb uit. Naar enkele telefoontjes met Ziggo (en wat dingen geprobeerd te hebben) hebben ze besloten om een monteur langs te sturen. Hij heeft vandaag uitgelezen hoeveel wij op de modem ontvangen en hoeveel ik boven op mijn pc ontvang, dit is allebei rond de 60, echter haal ik dit dus niet. De man vertelde mij dus eigenlijk dat hun er verder niks meer aan konden doen en dat het aan mijn pc lag. Dit vindt ik sowieso al vreemd want voorheen heeft hij altijd normale speed gehad. Dus heb ik na dit vanalles opgezocht, gegoogled, geprobeerd. maar niets werkt. Ik heb duplex instellingen veranderd, drivers gecontroleerd, firewall uitgezet, virusscanner uitgezet, ( ook nog verwijderd en gekeken ), etc etc etc. Ik draai windows 7 op mijn pc en ik denk dat het daar iets mee te maken heeft. Ook heb ik mijn laptop (ook windows7) bekabelt en krijg ik ook maar 20mb, WIFI op mijn laptop krijg ik ook maar 20mb (ook al zit ik vlak langs de modem) En mijn moeders laptop (ook windows 7) heeft 40mb met wifi (bekabelt niet getest)..... Zou iemand mij misschien kunnen helpen? Ik ben echt ten einde raad en hoop op een gouden tip die dit kan verhelpen. Excuses als mijn verhaal een beetje verwarrend is, als iemand iets niet snapt vraag maar raak!


ps. Als iemand met veel verstand hierover eventueel een remote control sessie zou willen houden is dit mogelijk. (graag zelfs!!)

pps. Ik download met newsgroups en mijn downloads bij spotnet doen helemaal niks meer.. nog geen kb per seconde.


mvg, Loek
 
heb je al eens geprobeerd in veilige modus? gebruik speedtest.ziggo.nl als het dan wel goed is weet je waar je het zoeken moet
 
al geprobeerd, blijft steken op 20mb, en spotnet geen speed.
 
Uiteraard wil ik best met teamviewer morgen even kijken of ik wat kan zien. Maar dan moet je me even PM-en en zeggen wanneer en hoe je over internet bereikbaar bent.
 
Sorry, maar ik heb nog op geen enkele PC gezien dat windows 7 de snelheid beperkt. En sinds windows 7 is tcpoptimizer ook niet meer nodig.
 
ook al eens met Google Chrome geprobeerd je snelheid te meten?
 
Je zegt dat je het probleem meer als een week hebt, dus ik neem aan dat je voorheen wel de volle snelheid had.
Is er recent een Windows update geweest of dat er op een andere manier wat aan de instellingen is veranderd waaardoor de drivers die je voor de netwerkkaart hebt niet meer goed werken.
 
Je kan een als je een usb stick heb een linux live distro downloaden , kijken of het verschil maakt
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan