2 routers achter elkaar zetten

Status
Niet open voor verdere reacties.

oschmann

Forum Gebruiker
Berichten
3
Ik heb van Ziggo twee EPC3925 routers. De ene werkt prima. Ik wil de ander aansluiten om boven ook voldoende WIFI te hebben. Ik heb e.e.a. geprobeerd maar lukt niet erg. Iemand een idee / korte uitleg. Ben zelf niet erg thuis in netwerken etc.
 

DirkLui

Forum Gebruiker
Berichten
737
Internet
  1. Ziggo
Digitale TV
  1. Ziggo
Het aansluiten van 2 routers achter elkaar is in principe geen probleem. Het probleem is de genoemde apparaten geen routers zijn, maar modemrouters. En die zijn voor zover als ik weet niet achter elkaar te schakelen.
De eenvoudigste oplossing om boven ook draadloos te kunnen internetten is het kopen en installeren van een draadloos access point (of een draadloze router waarvan de DHCP server uitgezet wordt).
 

Briolet

Forum Gebruiker
Berichten
4.239
Internet
  1. Ziggo
Digitale TV
  1. Ziggo
Moet kunnen als de tweede alleen via de lan aangesloten wordt. Wel moet minimaal DHCP van de tweede uit staan. Het beste is om de tweede eerst los aan een computer te hangen waarbij de computer niet aan het netwerk hangt. Dan kun je alle settings van het modem aanpassen.
Kan ook zijn dat je het basis IP adres van de tweede router moet aanpassen zodat hij niet identiek aan de eerste is. Waarschijnlijk gewoon 1 nummer hoger zetten. In elk geval mag het niet in de DHCP range van de eerste liggen. Of wel in die range, maar dan moet je hem in de eerste reserveren voor dat modem.

Maar ik heb geen Cisco, dus te specifiek kan ik ook niet antwoorden.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Bovenaan