• Let op: Dit is het archief van het Provider Forum. De berichten die je hier ziet zijn gedateerd en er kan niet meer op worden gereageerd.

2 providers?

Status
Niet open voor verdere reacties.

ole_ole

Forum Gebruiker
Berichten
150
Ik krijg over 3 weken Demon DSL, maar tot 1 maart 2004 heb ik nog chello plus, kan ik dan van deze twee providers tegelijk gebruik maken?

Ik heb een netwerkkaartje waar nu mijn chello overheen loopt, maar op het moederbord zit nog een onboard netwerkkaartje die nu uitgeschakeld is.

Heeft iemand hier iets voor?

Groetjes escape
 
Nope, dit is niet mogelijk.
Dit heeft te maken met het IP protocol.
De default gateway geeft namelijk aan welke weg er gevolgt moet worden als het IP-adres niet rechtstreeks bereikbaar is (in pricipe alle websites).

De default gateway wijst naar één van de twee providers.
 
op een machine heb je inderdaad een default gateway (ook al heeft ie tig nic's (ethernetaansluitingen).

Maar 2 machine's = 2 gateway's , dus heb je nog een 2e compu , kan je die er tijdelijk op je oudere aansluiting zetten , en je huidige compu natuurlijk meteen op je nieuwe aansluiting.

Maar heb je 1compu , dan ook maar 1 gateway.
Of vraag iemand met en wifi-accespoint (soort router met antenne), en zeg dat ie vol open kan op je oudere aansluiting alszijnde gratis acces ;D
 
Theoretisch wel (heb ik nog nooit getest)

Je kunt natuurlijk een of meerdere bepaalde sites laten afhandelen door de isp die niet als default staat ingesteld door een nieuwe entry voor die site in de route tabel te plaatsen en als interface het ip van die andere isp (bekijk het ROUTE commando in windows)

Dit is handig voor het downloaden van 2 of meerdere bronnen tegelijk. (download accelerator kan bijvoorbeeld van meerdere sites tegelijk downloaden)

Maar zoals gezegd, meerdere computers is eenvoudiger dan elke keer als je iets wilt downloaden de route tabel aan te passen
 
search.gif
*kuch*

is dit iets ?

https://chelloo.nl/Ziggo/index.php/topic,3541
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan