2 pcs op chello win2000 en win98

C

corelli

Ik heb 2 pc's, 1 met win2000(2netwerkcards) en 1 met win98(1 netwerkcard). met 2 netwerkkaarten wil ik internet delen(zonder hub of router), maar zover komt het niet. chello komt binnen op win2000 op netwerkkaart1. Via netwerkkaart2 wil ik de 2e pc ook op internet hebben, maar deze krijgt geen verbinding. Als ik netwerkkaart1 gebruik voor de onderlinge verbinding van beide pc's gaat dit wel goed. Dit is vreemd, want netwerkkaart2 is correct geinstalleerd(zonder conflicten of fouten). Heeft het met de dubbele lan-verbinding te maken, of komt het door win2000-instellingen??? Wat moet ik doen????
 

dipstaart

Forum Gebruiker
Berichten
286
Die 2e netwerkkaart uit het windows 2000 systeem kun je wel weg doen. Het enige wat je nodig hebt is een UTP Cross kabeltje.
 
Topicstarter
Topicstarter
C

corelli

dipstaart zei:
Die 2e netwerkkaart uit het windows 2000 systeem kun je wel weg doen. Het enige wat je nodig hebt is een UTP Cross kabeltje.

Hoe bedoel je dat dan, op ene netwerkkaart komt het internet binnen van chello en op de andere heb ik de utp crosskabel aangesloten richting de andere pc. (elke netwerkkaart heeft maar 1 aansluiting). Dus dat kan volgens mij helemaal niet.
 
R

rd

Twee nic's in de 2000-pc mag geen probleem zijn. Is nic2 niet stuk? Stop nic2 eens in de 2de pc en kijk of je dan tussen nic1 en nic2 een verbinding tot stand kunt brengen. Lukt dit niet dan is nic2 waarschijnlijk stuk. Lukt dit wel dan heeft het waarschijnlijk met de instellingen op de 2000-pc te maken. Ben benieuwd!
 
Topicstarter
Topicstarter
C

corelli

nou het is een net nieuwe nic, maar niet zo'n dure. weet niet of dat nou uitmaakt. (kan me niet voorstellen).de ene nic geeft 10mbps en de andere 100 mbps, beide zijn 10/100mbps volgens de omschrijvingen. (de 100mbps doet het niet). omruilen is inderdaad een handige tip. ga ik proberen. Nog meer tips zijn welkom!!!
 
R

rd

- Je kunt bij de eigenschappen van nic2 kijken of je de snelheid op 10 Mbit (only) kunt zetten. (bij de meeste nic's is dat mogelijk). Misschien dat ze elkaar dan wel zien.
- Goedkoop.. dat zal de oorzaak niet zijn.
- Krijgen de kaarten wel allemaal een ip en kun je ze pingen?
 
Z

zwartedorus

Op zich geen probleem 1 netwerk kaart aansluiten aan chello en 2e netwerk kaart aansluiten aan pc 2 via een hub of via een crosslink kabel en ICS installeren in de windows 200 pc en ip adress automatisch laten vergeven en desnoods van de w2000 machine een win servermaken en de gateway op de 2e pc laten linken naar de w2000 winserver en het draait als een trein
succes :>< :><
 
Topicstarter
Topicstarter
C

corelli

heb nu de netwerkkaart2 uit win2000 in win98-pc gezet, en die werkt prima, maar nog steeds niet tegelijk met de internetverbinding. slechts nic1 kan verbinding maken met of pc-win98, of met internetmodem. wat voor instellingen moet ik in win2000 precies hebben???
 
Bovenaan