• Let op: Dit is het archief van het Provider Forum. De berichten die je hier ziet zijn gedateerd en er kan niet meer op worden gereageerd.

2 pc's en een router bij Chello niet meer mogelijk

  • Onderwerp starter Armageddonx7
  • Startdatum
A

Armageddonx7

Hallo, ik heb een probleem:

Geen internet met gebruik van router.

mijn configuratie is:

Router: SMC , type 7004VBR.
Modem: Terayon, model Pro
PC1: 98SE, straight-kabel, Het locaal IP is: 192.168.0.100, netwerkkaart: 3Com ethernet XL pci, Etherlink pci TPO NIC (3c900b-tpo)
PC2: XP home, Straight-kabel, Het locaal IP is: 192.168.0.115, netwerkkaart: SiS, 900-Based pci fast Ethernet Adapter in een Notebook

De locale ip's worden uitgedeeld door: vanzelf.

Ik krijg wel IP van chello. 62.163.x.xxx

Dit wil ik er nog bij vertellen:
Alles heeft vlekkeloos gewerkt tot de maandag 25 Augustus. Toen zijn de modems van nieuwe software (?) voorzien en sinds dien is het klote. Chello ziet bij mij 2 ipnummers staan. Router is voorzien van de laatste firmware. Misschien heb ik de ipnummers van de pc's verwisseld.

Alvast Bedankt, Marco.

gemaakt met FireFly's Auto Router Vraag Generator versie 1.1.
 
Jij denkt dat chello met de nieuwe firmware in de modem controleert of je een router gebruikt? Ik betwijfel het. Dan zouden hier op het forum toch veel meer van dit soort berichten moeten staan.
Ik zou die router om te beginnen een keer resetten en de configuratie (macadres!) van de router nog een keer goed nalopen.
 
Die nieuwe software waar je het over hebt zijn firmware upgrades.
Deze firmware upgrades worden meestal gebruikt om beveiligingstechnische reden waarbij bepaalde functies worden uit of in geschakeld. Het kan in sommige gevallen voorkomen dat er wat bugs in de fabrikage firmware zit zodat er ge-update wordt.

Zo zijn een groot aantal van de Motorola's SB4200e modems ge-update met een 4.4.2 firmware ipv de standaard 4.3.4 firmware.
Dit is al een oude firmware waar o.a de ethernet toegang wordt geblokkeerd bij het booten waardoor uncappen onmogelijk is. Dus deze update heeft helemaal niet met nieuwe ontwikkelingen te maken.

Aan jou ip-adres te zien beschik jij over een oud Terayon modem wat geen docsis modem is dus je zal waarschinlijk ook wel geen update hebben gehad.

Ik weet ook niet waarom Chello met zo'n verhaaltje komt dat ze de modems updaten nav de blasterworm de enige beveiligingen die zijn toegepast zijn op hun eigen servers geweest. Dit kan simpelweg niet met een firmware update.

Samengevat: Jou problemen met je router hebben absoluut niks met enige software updates te maken.
 
Als je een oud Terayon modem hebt dan zou ik de wan-poort van de router instellen op 10Mb (only) als dat mogelijk is. Die oude Terayons kunnen niet goed overweg met 100Mb-poorten.
 
Hier identieke issue met Baynetworks LanCity kabelmodem.
Na kabelmodemupdate vanaf chello , geen internet meer met de router.

Vreemdgenoeg heb ik hier 4 jaar dezelfde fixed configuratie , en nu geen verbinding(router offline , lan wel ok). Ik heb de router voor de zekerheid retour factory gestuurd voor een grondige controle.(dank aan E-Tech 5 jaar garantie). Nadeel , je bent dik 2 weken je router kwijt.
Zodra ik em terug heb , en nog niet goed werkt , weet ik zeker dat het niet aan m'n hardware/conbfiguratie zal liggen , en ga ik echt een schadeclaim indienen bij upc. Al vanaf 25 aug geen www.

Maar wel heb ik gelezen dat erg binnenkort ( ;) ) ook de coax vrij komt voor con currentie. Dan kunnen we eindelijk net zo'n ruime providerkeuze verwachten als bij (a)dsl. Maar dan voor de coax. (komen er misschien toch echte breedbandproviders die de volle coaxcapaciteit benutten , ipv zo'n 15% van wat upc nu doet.

Nu wachten op het telefoontje van PC-Oke dat ik m'n router weer kan ophalen :'(
 
Bouw het netwerk even om: installeer op de pc die met de modem is verbonden een software-router (sygate, winroute ..) en gebruik van de router alleen even de switch voor de andere pc's.
Kun je even kijken of dat stabiel werkt en je hebt weer wat te doen.
 
https://48KHz.tk zei:
Maar wel heb ik gelezen dat erg binnenkort ( ;) ) ook de coax vrij komt voor con currentie. Dan kunnen we eindelijk net zo'n ruime providerkeuze verwachten als bij (a)dsl. Maar dan voor de coax. (komen er misschien toch echte breedbandproviders die de volle coaxcapaciteit benutten , ipv zo'n 15% van wat upc nu doet.

Dit verhaal speelt al een aantal jaar, het wordt steeds met een jaar uitgesteld.

Ik zou d'r alleen maar niet al te blij mee zijn. Hoe meer providers er bij komen des te meer rotzooi over diezelfde kabel. Chello heeft het over het algemeen wel redelijk tot goed voor mekaar nu wat betreft de snelheid.(uitzonderingen daar gelaten). Dat ze niet de volledige bandbreedte gebruiken is juist om het netwerk stabiel te houden.
 
Lijkt me ook niet dat er andere providers op UPC kabelnet komen.
Je hebt UPC, Essent en Wanadoo hier in Nederland met hun eigen gebieden voor kabelinternet.
Momenteel is het netwerk inderdaad vrij stabiel van Chello..zeker hier in Brabant....

Dat gezeur :][ over concurrentie op de kabel.......dan krijg je de zelfde toestanden als nu met ADSL.....Vechten om klanten door een eurotje of 2 meer of minder te vragen. Alles gratis....modem etc. ...maar de klant zal dat toch een keer moeten betalen.....niks voor niks denk ik dan....

Of ben ik nu te naief?? :-\
 
He kijk eens in je router of je wel een dns aan hebt staan.. Of zet hem eens niet op dynamisch ip adres maar vast.
Dat zou het probleem op moeten lossen....
En inderdaad concrurrentie op de coax lost volgens mij niks op.
En dan wat maakt het uit hoe duur het is als het maar goed werkt toch, :><
 
Thanx iedereen voor de inbreng. Morgen heb ik een nachtdienst, dus kan ik overdag eens lekker gaan experimenteren.
Volgensmij stond die "poort" al op 10Mb fixed maar dat loste nix op. Mijn modem is inderdaad een terayon Pro. Toen alles werkte stond alles standaard stond die "poort" trouwens op auto.
Volgensmij heb ik al een dynamisch en een fixed IP al geprobeerd met de router. Misschien is het een combinatie van alles.
Op de router zit ook een firewall, kan ik daar mee mijzelf beschermen tegen Chello's scans? Ik vermoed dus dat Chello volgt wie er waarschijnlijk routers gebruikt icm meerdere pc's.
Of ben ik aan het flippen??

Marco.
 
Terug
Bovenaan