2 computers 1 internet aansluiting

J

JOhan

Ik heb 2 computers en 1 internetaansluiting, (ben volgens mij niet de enige)
Nu wil ik de UTP kabel die uit de modem komt opsplitsen en de 2 kabels naar de computers leiden. Ik snap dat als beide computers tegelijkertijd een verbinding maken dat er dan een conflict optreed, maar ze hoeven niet tegelijkertijd een internetverbinding te hebben. Zou dit dan mogelijk zijn? en zo ja moet ik dan een cross-over kabel gebruiken om naar de computers te leiden.?

Groeten Johan :><
 
Je kunt ze op een hub of een ISDN-verdeelkastje aansluiten (is aanzienlijk goedkoper), maar inderdaad, je kunt dan maar 1 tegelijk aan hebben staan. Wil je wat meer info, kijk dan bij het onderdeel 'Tips' in internetverbinding delen ofzoiets (hier op chello underground dus ::))
 
heej thnx

De kabels die uit de HUB of het verdeelkastje komen kunnen dat gewone UTP kabels zijn?

groet,
JOhan :)
 
Zal niet echt werken.

Je dient in dat geval iedere keer je andere MAC aan te melden bij Chello, anders geen internet op je pc.

Kies zelf, iedere keer die handeling, met de kans dat het een keer niet werkt, of een routertje ernaast.
 
??? mischien zie ik het verkeerd....maar waarom haal je niet een gamers kit (2 netwerkkaartjes, crosslink kabeltjes en 1 van de 2 pc's als server laten dienen?...wel zo makkelijk. ???
 
ja ok maar je hebt dan het probleem dat 1 van de computers de hele dag aan staat,,, das niet de bedoeling :)
 
Je kunt ook het mac-adres van de twee computers hetzelfde maken ::) (tenminste, in alle OS'sen die ik ken behalve Windowsversies lager dan XP, en DOS ook niet btw ;D)
 
Terug
Bovenaan