2.4 versus 5.0 GHz

Status
Niet open voor verdere reacties.

Briolet

Forum Gebruiker
Berichten
4.237
Internet
  1. Ziggo
Digitale TV
  1. Ziggo
Ik heb thuis een snellere verbinding met 5.0 GHZ dan met 2.4 GHz. Toch pakt mijn MacBook steeds de 2.4 GHz als hij uit slaapstand komt. Alleen als ik de WiFi functie op de MacBook even uit/aan zet, begint hij op 5.0 GHZ.

Dat probleem heb ik vorig jaar opgelost door de twee zenders verschillende namen te geven. Nu kan ik de 5.0 GHz als voorkeursnetwerk opgeven.

Ik dacht dat dit een specifiek probleem van mijn MacBook was dat hij toch steeds de slechtere 2.4 GHz kiest als ze dezelfde naam gebruiken, maar dat is niet zo. Ik was afgelopen weekend bij mijn zus en al haar apparaten hadden eigenlijk hetzelfde probleem. (iMac, windows notebook, meerdere Samsung smartphones). Ze gebruikt net als ik een airport die 2.4 en 5.0 uitzend, maar al haar apparaten verbinden toch op 2.4 GHz. En dat terwijl ze in de binnenstad woont met veel sterke zenders op 2.4 GHz rondom. Maar tot mijn verbazing was zij de enige die op 5.0 GHz uitzond. Voor een binnenstad had ik er meer op 5.0 GHz verwacht.

Ik heb bij haar nu twee verschillende namen ingesteld, en nu verbinden alle apparaten wel goed op 5.0 GHz.

De Airport staat in de woonkamer op de begane grond. Haar zoon kon vroeger, twee etages hoger (met houten vloeren), maar op 1 plek net boven de airport, verbinding maken met de airport. Nu hij expliciet 5.0 GHz gebruikt, heeft hij over de gehele zolderverdieping een goede internet verbinding. Dus nu ook op zijn eigen kamer. :applause:

Dat laatste had ik niet direct verwacht omdat 5.0 Ghz maar half zover rijkt. Nu blijkt maar weer, dat ook als is het signaal zwakker, als de stoorzenders ook zwakker zijn, kan de effectieve signaal/ruis verhouding toch beter zijn.

Dus de tip: Geef de 2.4 en 5.0 zenders een verschillende naam zodat je bewust de beste kunt pakken. De automatische selectie van de apparaten is blijkbaar niet erg betrouwbaar.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Bovenaan