• Let op: Dit is het archief van het Provider Forum. De berichten die je hier ziet zijn gedateerd en er kan niet meer op worden gereageerd.

1080p of 1080i ?

Status
Niet open voor verdere reacties.
M

maze00

Goedenavond,

Vandaag de samsung 7140b ontvangen en na het lezen van alle problemen was ik toch wat huiverig. Het valt me eigenlijk nog mee.
Had bij Ziggo om de humax gevraagd maar die was er blijkbaar niet meer.
Heb nog wel een vraag. Ziggo zend uit in 1080i maar als je de decoder insteld op 1080p gaat hij dan proberen het beeld te upscalen ? Is dit de beste instelling om hem standaard op te zetten ?
 
De ondertiteling en logo's van de verschillende zenders zien er wat scherper uit volgens mij.
 
Valt me trouwens ook op dat het beeld en met name de logo's en ondertiteling iets meer trillen. Dat is minder. Dus er zit wel degelijk verschil in deze instelling. Beeld ziet er wel iets scherper uit in mijn ogen. Zijn er mensen die dit ook zo ervaren ?
 
Volgens mij word er alleen 720p uit gezonden. Je ontvanger upscaled hem alleen in 1080i op de tv.
 
Alleen de Duitse zenders gebruiken 720p, alle anderen 1080i. De deïnterlacer van de Samsung-decoder is over het algemeen wel beter dan wat je in een TV vindt, de 1080p-instelling zal dan ook meestal het beste resultaat geven.
 
Het klinkt misschien een beetje vreemd maar sommige zenders storen bij mij bij de instelling van 1080p. Als ik overschakel naar 1080i dan is de storing in zijn geheel verdwenen. Ik merk geen noemenswaardig verschil v.w.b. beeldkwaliteit tussen beiden instellingen.
 
Ik heb hem nu standaard op 1080i staan. Bevalt mij het beste. Bij 1080p had ik ook last van storingen.
 
Maar de 1080i wordt toch geupscaled naar 1080p ?
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan