100 mb snelheden bij adsl de toekomst?

G

Gerard V

Beste medeforumleden,

Zojuist viel mijn oog op dit bericht.

https://www.wxs.nl/planet/show/id=118880/contentid=582690/sc=e20d6e
ADSL naar 100 Mb/s

Gepubliceerd op maandag 30 mei 2005

(P7) Glasvezel aanleggen lijkt volslagen overbodig te worden met een nieuwe DSL-standaard: VDSL2.
De Internationale Telecomunie (ITU) in Genève, waarin alle landen zijn verenigd, maakte vrijdag met blijdschap de nieuwe standaard bekend.

Het gaat om de 'Very fast' dan wel 'Very high-speed' dan wel 'Very-high-bit-rate digital subscriber line 2 (VDSL2) waarmee snelheden mogelijk worden tot 100Mb/s.

De standaard betekent dat er standaard-apparatuur komt van producenten als Alcatel, Lucent en Ericsson. De apparatuur zal dan goedkoper worden voor DSL-exploitanten zoals KPN, en per leverancier uitwisselbaar.

KPN heeft voor eind 2005 een VDSL-proef aangekondigd en zet op korte termijn in op ADSL2+, omdat voor VDSL aanpassingen in wijkkasten nodig zijn en er meer glasvezel naar die kasten moet. ADSL2+ heeft een maximum downloadsnelheid van 24 megabit per seconde en een uploadmaximum van 3 megabit per seconde, terwijl KPN een gemiddelde downloadsnelheid belooft van 12Mb/s.

Belgacom is de enige Europese partij die VDSL aanbiedt, in beperkte gebieden. Ze garandeert een snelheid van 9 Mb/s.

De tv-kabel komt, met experimenten van onder meer Essent Kabelcom, tot 50Mb/s snelheid met Ethernet to the Home, waarbij geen modem nodig is. Pc's en andere apparatuur kunnen zo ingeplugd worden.


Dit moet een paar mensen bij ons innig geliefde kabelbedrijf toch wel een benauwd momentje bezorgen, of zullen ze reageren met nog hogere up en download snelheden?

;D ;D ;D :6

Gerard
 
leuk ja, maar we leven nog steeds in Nederland hoor...

"omdat voor VDSL aanpassingen in wijkkasten nodig zijn en er meer glasvezel naar die kasten moet"

Stel je voor dat de KPN een stap overslaat zodat ze minder geld kunnen uitmelken...
 
Hey geen adsl maar VDSL2...toch wel groot verschil hoor.(vraag netwerkeheerders maar es om onkosten LOL)
Maar goed dat niet alle isp's(netwerkbeheerders) in adsl2+ geinvesteerd hebben...

VDSL2 = da BOMB >:D

Heb zojuist berichtje gedropt op adsll.com, maar dit bericht was me voor..

https://www.adsll.com/forum/index.php?topic=1034.msg792;topicseen#msg792

Hmm ik wacht wel met overstappen, over tijdje waarschijnlijk:
Schotel & VDSL2. bye bye upc...
 
Met kabel kun je nog veel meer mogelijkheden eruit halen, je zult het nog wel zien ik heb al e.e.a gehoord op zich maakt het niet zoveel uit in de toekomst. Chello Extreme draait hier nu vloeiend trouwens ^^. Nu alleen de UPLOAD nog.
 
Da's balen, heb net een week een andere router. Die kan maar 40 mbit/sec aan. Ken ik weer een andere router kopen. :'(

Grtz..
 
Maar zoals er voor de twee on afgeschermde koperdraadjes van telefoon nieuwe ontwikkelingen komen, komen er ook voor kabel wel weer nieuwe ontwikkelingen. Vergeet niet dat in de begin tijd kabel niet geacht werd sneller als enkele Mbits te kunnen komen, en dat isdn voor telefoon de max was.

Maar ik denk dat de snelheid op een gegeven moment niet meer zo belangrijk gaat worden. maar dat het veel belangrijker wordt wat een isp gaat bieden voor een bedrag.
 
Er is geen alternatief voor glas....

Een feit is dat glasvezel nu al een veel hogere cappaciteit heeft als welke andere verbinding ook.
Wil men kunnen concurrenren met de snelheden van glasvezel moet met blijven ontwikkelen om maar in de buurt te komen.

De reden dat er nog geen glasvezel komt is gewoonweg de kosten om het aan te leggen, maar ook de kabelboeren moeten op een gegeven moment gaan inzien dat het gewoonweg nodig is.
Alle technieken die men nu uitvind en introduceert zijn lapmiddelen of te wel excuses voor de techniek die er al lang is namelijk glasvezel. Je weet als het aan de KPN lag wordt heel Nederland met glasvezel vol gelegd, het zijn de kabelboeren die dit tegen houden(lees niet mee willen betalen) omdat ze het als een bedreiging zien van hun monopoly positie...

Dus vind die artikelen allemaal leuk en interesant maar het zal noot "het" systeem worden omdat er telkens weer wat nieuws en snellers komt, uit eindelijk kom je toch op glasvezel terecht...
 
Terug
Bovenaan