• Let op: Dit is het archief van het Provider Forum. De berichten die je hier ziet zijn gedateerd en er kan niet meer op worden gereageerd.

1 aansluiting werkt?

Status
Niet open voor verdere reacties.
S

Sperion

Ik heb momenteel een nieuwe Ziggo installatie in mijn woning, en heb het antenne signaal verdeeld mbv een "Hirschmann Viervoudig Verdeelelement" vanuit de verdeeldoos heb ik momenteel 3 einddozen (Hirschmann CAI Einddoos), nu kan ik 1 aansluitdoos tegelijk gebruiken, zodra ik twee ontvangers aansluit (op twee verschillende dozen) krijg ik maar op 1 signaal, trek ik de antenne kabel uit de doos die wel een signaal afgeeft krijg ik op de andere doos weer gewoon een signaal en werkt de tweede setup box.

heeft iemand wellicht een idee waarom ik maar 1 aansluitdoos tegelijk kan gebruiken?
 
zon makkelijke oplossing en toch schijnbaar zo makkelijk overheen gekeken, thnx voor de tip!
 
Google eens op rijgdozen.

Ja en Google dan ook gelijk op de problemen die ze kunnen veroorzaken en dat ze niet geschikt zijn voor moderne installaties.

1 aansluiting kan die werkt kan meerdere oorzaken hebben. Een defect verdeelelement. Een defecte kabel of onjuist gemonteerde kabel. WCD's die niet goed zijn aangesloten.

Daarbij is het nooit verstandig een verdeel element met 4 uitgangen onversterkt aan het AOP te hangen. De verliezen lopen op het verdeel element sterk op, tel hierbij het verlies van de kabels op en het risico op onvoldoende signaal bij de ontvangers is aanzienlijk.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan