• Let op: Dit is het archief van het Provider Forum. De berichten die je hier ziet zijn gedateerd en er kan niet meer op worden gereageerd.

0900 tarieven

Status
Niet open voor verdere reacties.
R

Robertj

Ik heb via een bekende (die ook via Ziggo belt) vernomen dat de tarieven voor het bellen via 0900 nummers uit meer tarieven bestaat dan bekend is gemaakt. Bij een 0900 nummer bestaat voor het nummer zelf een starttarief en een tarief per minuut. Daarbovenop moet het starttarief per minuut aan Ziggo betaald worden. Dus 4 cent starttarief is 4 cent per minuut voor Ziggo. Maar wat niet bekend is gemaakt is dat DAAR bovenop ook nog eens een tarief van 9 cent voor de staat wordt gerekend. Daar is totaal geen ruchtbaarheid aan gegeven. Ik vindt het al grof schandalig dat er voor de staat überhaupt een tarief wordt gerekend maar dat dat ook nog eens stiekem gaat, daar zakt mijn broek helemaal van af. Zijn mensen bekend met dit feit?
 
Laatst bewerkt door een moderator:
Het tarief voor de staat is er niet vermeld. Het gaat specifiek om 0900 nummers.
 
Leg het gedeelte 'voor de staat' even uit ... dat gedeelte zie ik niet.
 
Dat is nou juist het. Je ziet het niet omdat er geen ruchtbaarheid aan gegeven wordt. Het gaat stiekem achter onze rug langs. Dat tarief komt bovenop het starttarief, tarief per minuut en het tarief voor ziggo. Er zijn maar drie tarieven openbaar gemaakt maar er zijn vier tarieven als je een 0900 nummer belt.
 
Een goede vriendin belde via Belbazaar nadat het bellen naar vaste nummers 9 cent per minuut werd. Belbazaar is een 0900 nummer. Toen ze al een tijdje via Belbazaar belde was het haar opgevallen dat ze op een gegeven moment ineens hogere rekeningen per maand had. Toen ze Ziggo belde werd door Ziggo zelf meegedeeld dat dat tarief van 9 cent voor de staat erbij was gekomen. Ze is geen overmatig beller maar was wel rond de 8 euro duurder uit dan voorheen. Dat tarief van 9 cent voor de staat is dus ook per minuut.
 
Laatst bewerkt door een moderator:
Belbazaar heeft een starttik + minuuttarief zie ik op hun website.

Optelsommetje wordt dus:
starttik ziggo + minuuttarief ziggo + starttik belbazaar + minuuttarief belbazaar

Geheel verklaarbaar naar mijn idee. Wat betreft de uitleg van de helpdesk denk ik dat er geholpen is door iemand die het niet begrijpt. :rolleyes:

En het gedeelte voor de staat is 21% ...
 
Via belbazaar is er een starttarief plus tarief per minuut. Daar bovenop komt voor Ziggo het starttarief van Belbazaar per minuut. En DAAR bovenop 9 cent per minuut voor de staat. Degene van Ziggo die dat aangaf had het zelf als informatie gezien. Het is dus niet uit de mouw geschud. Geen eigen oordelen vellen of ongegronde conclusies trekken als je er niets bekend over is. De opbouw van de tarieven op 0900 nummers is door Ziggo duidelijk gemaakt. Althans drie van de vier. Er zijn geen twee starttarieven, er is er maar één. Dat is in dit geval het starttarief voor Belbazaar. Dat starttarief betaal je per minuut aan Ziggo naast de 2 cent per minuut aan Belbazaar. Die andere 9 cent per minuut is voor geen van beiden maar voor de staat.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan