Next melding om audio te koppelen, hoe krijg ik die uit?

Paulus811

Forum Gebruiker
Berichten
8
Ik heb de Next met HDMI aan mijn Senheisser Ambeo soundbar verbonden en vanaf daar via e-Arc naar/van de Samsung tv. Op de soundbar zit ook een Apple tv en als deze en de Next beide aan staan wisselt de soundbar constant van HDMI input (vermoed dat CEC de boosdoener is). Sinds kort de koppeling met de soundbar op de Next 'uit' gezet, maar krijg nu bijna dagelijks de melding 'Er is een nieuw audio apparaat gevonden, nu koppelen?' (of zoiets...). Hoe leg ik die melding voor altijd het zwijgen op? Overigens ook zonder koppeling werkt volume aanpassen prima, het lijkt alleen het aan en uitzetten van de soundbar te sturen maar dat is al in de activiteit van mijn Harmony Elite ab geregeld,
 
Heb je al geprobeerd om "Een knop voor aan- en uitzetten" op Uit te zetten? Dit zit in het menu Beeld en Geluid op de Next.
Daarmee schakel je het hele CEC gedeelte en automatische detectie uit.
 
Ik ga het dit weekend proberen (ben nu niet thuis) en laat weten of dit het probleem oplost. Thanks!
 
@freewillie, de TV is niet het probleem. Mijn soundbar fungeert als hub voor zowel Next als Apple tv. Als ik Apple tv gebruik springt de ingang op de soundbar steeds terug naar Ziggo als ook de Next aanstaat.
 
Of cec op tv uitzetten
Dat gaat niet helpen, want de Mediabox Next blijft je apparatuur detecteren, zelfs met een CEC killer ertussen.
Ik heb dat ook allemaal al eens uitgetest.

De enige mogelijkheid is dus "Een knop voor aan- en uitzetten" uit te zetten. Het is een wat vreemde benaming, maar daarmee bemoeit de Next zich niet meer met je randapparatuur.
 
Ben een keer of 5 door de Next instellingen gegaan, maar zie nu helemaal geen mogelijkheid meer om de audio te koppelen. Ook de instelling 'Een knop voor aan- en uitzetten' heb ik niet kunnen vinden. Firmware is 4.33.
 
Deze zou je moeten vinden in het instellingen menu "Beeld en Geluid".
Als dat er niet tussen staat, misschien even de mediabox van het stroom halen en daarna weer opstarten?
 
Homeknop => Tandwiel => Beeld en geluid => Eén knop voor aan- en uitzetten
Dat is 6e regel van boven.
 
Ik ben er al achter waarop ik die opties niet zie, ik gebruik een Harmony Elite en als je daarmee het menu oproept krijg je minder opties te zien dan wanneer je dat met de Next afstandsbediening doet. De optie 'Een knop voor aan en uitzetten' staat uit, dus ben benieuwd of ik nu van die melding verlost ben. Thanks voor jullie hulp!
 
Terug
Bovenaan